Do fotogalérie seniorky Ich. Sam (Samantha Sue ZT) bolo pridaných pár nových fotiek, podobne aj u tínedžera Raviho (Cacao Cream Zelené tuje). Ďakujem ich majiteľom nielen za snímky, ale aj za sklelú starostlivosť!! Zároveň sme rozšírili fotogalériu šteniatok z D vrhu o snímky zo 4 týždňa života.

Do fotogalérie krásnej Belly sme pridali 1 novú nádhernú fotografiu z Tatier.

Dňa 19.4.2021 sa našej Medžike narodilo 5 krásnych šteniatok. Veľmi sa im tešíme. Viac informácii o šteniatkach a  ich rodičoch nájdete v sekcii odchovy D2 vrh.

Do galérie sme pridali aktuálne fotky 10 ročného Rebela. Ich autorkou je Mgr. Lucia Drietomská –TaraWillow Photography. Veľmi sa im potešili!

Kólia dlhosrstá – praktická príručka pre majiteľov kólií je prvou pôvodnou slovenskou monografiou venovanou tomuto plemenu. Ponúka pohľad na kóliu dlhosrstú nielen pohľadom dlhoročnej chovateľky, ale zároveň veterinárnej lekárky. Publikácia sa plemenu venuje komplexne a je určená nielen majiteľom a chovateľom, ale aj možným záujemcom o šteniatko kólie dlhosrstej. V bohato ilustrovanej príručke sa môžete

Krásne prežitie vianočných sviatkov a šťastný nový rok 2020! Stanislava a Pavol Zubrickí, Zelené tuje

Pri príležitosti 50. výročia založenia samostatného Klubu chovateľov kólií a šeltií so sídlom na Slovensku vychádza v týchto dňoch kniha pod názvom „História chovu dlhosrstých kólií, krátkosrstých kólií a šeltií na Slovensku“. Publikácia bola postupne pripravovaná niekoľko rokov a vychádza vďaka nezištnej pomoci viacerých ľudí. Všetkým úprimne ďakujem!

Pri príležitosti 25. výročia vzniku Slovenskej kynologickej jednoty bola MVDr. Stanislava Zubrická  ocenená  striebornou medailou za rozvoj slovenskej kynológie.  Slávnostné ocenenie nominovaných kynológov prebehlo dňa 27.10.2018 v Bratislave. 

Čo odráža cena šteniatka Jedným z dôležitých a pochopiteľných aspektov, o ktoré sa prirodzene zaujíma každý záujemca o kúpu šteniatka je jeho nadobúdacia cena. Zorientovať sa v rôznych ponukách nemusí byť až takou jednoduchou záležitosťou, ako sa možno zdá na prvý pohľad. Je samozrejmé, že nikto z nás nechce platiť zbytočne veľa v žiadnej oblasti života.

Krásne prežitie vianočných sviatkov a šťastný nový rok 2020! Stanislava a Pavol Zubrickí, Zelené tuje

Spomedzi všetkých farebných rázov kólií vzbudzuje najväčšiu pozornosť zrejme blue merle sfarbenie. Kvôli svojmu netradičnému vzhľadu zaujme nejedno oko. Jedná sa o starú pôvodnú farbu dlhosrstých kólií, dokonca staršiu akou je dnes najtypickejšie zlaté sfarbenie. Aj keď jedince blue-merle sfarbenia netvoria nosný pilier chovu kólií, predstavujú atraktívne doplnenie farebných možností plemena. Blue merle sfarbenie Blue merle kólie sa zvyknú kvôli